The Elder Scrolls III: Morrowind. Strona: 1

The Elder Scrolls III: Morrowind Dodano: 2009-02-26 16:12

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=314

Klasyka. Grywa ktoś? :)

Osobiście przyznaję, że to moja ulubiona gra.
Świetna fabuła, grafika, dopracowane wątki, duża swoboda gry, niskie wymagania sprzętowe.

Re: The Elder Scrolls III: Morrowind Dodano: 2009-02-27 14:23

Kaili napisał(a):
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=314

Klasyka. Grywa ktoś? :)

Osobiście przyznaję, że to moja ulubiona gra.
Świetna fabuła, grafika, dopracowane wątki, duża swoboda gry, niskie wymagania sprzętowe.

Ja grałem :) I masz rację wymieniając te plusy :) Niestety klimat takiej fantasy mnie nieco meczy - taki jak z innej planety Wolę jednak ten bardziej przypominający nasz świat - tak jak było już w następnej grze (choć ta na goło jest raczej mało ciekawa... ale jest dużo bardzo fajnych modów :) ). Fajna walka na odległość, oraz magia W walce wręcz dość często mnie kopali

"Kasiu, przymknij się do mnie, poszepnęć coś w uszko: Czuję, że się pod nami złamało to łóżko." - Hieronim Morsztyn "Do niejże"

Dodano: 2009-02-27 15:46

Gra jest świetna, ale wymaga dużo samozaparcia - 95% zadań wygląda tak samo, poza tym jeszcze jedna rzecz mnie niezmiernie irytuje w grach, w których gracz ma taką "swobodę" - jak wytłumaczyć, że oto bohater w wątku głównym dowiaduje się, że musi uratować świat przed zbliżającym się niebezpieczeństwem... po czym wstępuje do gildii i zaczyna wykonywać zadania w stylu przynieś, wynieś, pozamiataj przez następne xx czasu? Chodzi mi o nieprzystawalność i braku wyważenia między wątkiem głównym, a zadaniami pobocznymi :) Dlatego ostatnio bardziej wciągają mnie gry, gdzie gracz jest może prowadzony za rączkę, ale za to wszystko, co robi zmierza do punktu kulminacyjnego :)

On and on we keep growing inside, hopefully for a long, long time...

Dodano: 2009-02-27 16:28

Miałem duże problemy z ukończeniem tej gry. Zabierałem się za nią ze trzy razy i za każdym razem coś mnie odpychało. Po części na pewno klimat odstający nieco od normalnego fantasy (chociaż muszę przyznać że utrzymane w steampunkowym klimacie fortece krasnoludów czy jak im tam było robiły na mnie pozytywne wrażenie)
Po części negatywne uczucia budził we mnie fakt, że ilość zadań do wykonania była zbyt mała jak na tak rozbudowany świat przez co w późniejszych etapach zaczynało wiać nudą.

Ogólnie - raz można przejść ale bez większych rewelacji. Znacznie lepiej bawiłem się przy Gothicu.

Dodano: 2009-02-27 16:37

mnie się nie podobała zarówno grafika jak i sam świat, 7 razy wolę serię Gothic 8)

Dodano: 2009-02-27 20:50

hmm gra nie jest może zła ale nudnawa strasznie gdy się już ma jakieś normalne itemy i wyższy poziom jest ok ale początek jest straszny

wódka jest bardzo niedobra, zwłaszcza niedobra wódka...

Dodano: 2009-02-27 22:30

Tak, grałam swego czasu. Grało się nawet nie najgorzej, świat gry jest rzeczywiście rozległy i dość zróżnicowany, tym niemniej po dłuższym czasie gra nudziła ze względu na brak jakiejś równowagi między wątkiem głównym a pobocznym. Faktycznie, po jakimś czasie wykonywanie zadań z cyklu "przynieś, podaj, pozamiataj, w wolnej chwili se polataj" przestawało być zabawne, a główny wątek też pozostawiał niedosyt.

Zbyt to wszystko było rozlazłe jak na mój gust. Zdecydowanie bardziej pasował mi Gothic - ot, był bardziej zwarty.

I prefer to remain silent

Dodano: 2012-06-21 14:38

gothic nie był zwarty, tylko prostrzy

na tamte czasy zarowno grafika, fabula, sciezka dzwiekowa jak i realizm swiata ( w zabitym potworze nie bylo złota badz mikstury.....) - wszystko na najwyższym poziomie

byla to jedna z nielicznych gier fantasy ktora nie bazowala na ogranych miliard razy pomysłach ludzi od diablo
no i ilosc dodatkow, ktore tworzyli fani ...

sorry za odkopanie wątku:)

Czasami trzeba po prostu byc nikim, by cokolwiek znaczyć...

Dodano: 2012-06-22 11:33 Zmieniono: 2012-06-22 13:26

Gierka star ale jara. Niedawno bethesda umozliwiła granie w Morrowinda na Xbox360. Grafika zostala troche poprawiona i wyglada nawet znośnie - tyle ze nie mogę tego dostać:

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2012-06-22 13:18

Tak czy siak... nie ma to jak mody graficzne.
Better Bodies, Better Clothes, re-textury dla exteriorów i 3GB innych modów ;D

Czasem, by stworzyć coś wspaniałego, trzeba zburzyć to, co do tej pory się stworzyło. \\ Jesteśmy niczym innym jak komarami, które zyskały samoświadomość.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło